REDFERN RESIDENCE

REDFERN RESIDENCE

This SQ Projects Design and Construct project of a dilapidated inner city terrace involved extensive new construction to deliver a 3 bedroom, 2 bathroom, living / dining / kitchen + study house. All access to the site was limited to the existing front entry door, with the front façade protected under council heritage orders. The build consists of new polished concrete slab, double glazed custom glass skylight, plywood joinery, terrazzo bathrooms, brass finishes throughout, recycled brick rear courtyard providing full connection to the new ground floor living space. This small masterpiece provides for contemporary and comfortable inner city living, with close access to local amenity in an area well on its way to complete urban renewal.

Year  2019
Location  Redfern, NSW
Status  Completed
Type  Renovation
Architect  Q Design