NEWTOWN EXTENSION

NEWTOWN EXTENSION

The contemporary additions and extensive renovation of an existing cottage comprises of a new kitchen / living / dining area addition to ground floor, main bedroom and ensuite quarters to first floor, along with full renewal of existing bedrooms and incorporation of a new bathroom and laundry to the existing cottage. The site itself allowed for good access with 3 street frontages, however the surrounding streets of inner city Newtown resemble narrow laneways leading to a bunch of logistical challenges in accessing the site in a normal manner. Materials consist of polished concrete structural slab with integrated hydronic heating, bagged and painted face brick walls, Victorian Ash lining board ceilings, blackbutt flooring, spotted gum timber veneer, leather finish granite and stainless steel benchtops.

Designed by TW Architects, the residence is nestled snuggly with its nearby neighbours, with full privacy and excellent amenity to a central courtyard and the feel of an oasis in the city.

Year  2020
Location  Newtown, NSW
Status  Completed
Type  Construction
Architect  TW Architects

SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension
SQ PROJECTS Newtown Extension